Beschoten woning: 'Gemeente speelde geen rol bij toewijzing'

De gemeente Leeuwarden speelde geen rol bij het toewijzen van een kamer aan een jongere in de Willem Loréstraat. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

De kamer waarin de jongen sinds begin oktober woont, is dinsdagnacht beschoten. De kamer - in een kamerverhuurpand - werd gehuurd door zorgaanbieder Woonfoyers die de jongen er onderbracht. Dat gebeurde in overleg met het sociale wijkteam, de reclassering en de gemeente, aldus de directeur.

Maar volgens een gemeentewoordvoerder klopt dat niet en speelt de gemeente alleen een rol in het toekennen van de beschikking. In het letterlijk zoeken naar woonruimte niet. Verder wil de gemeente niet ingaan op de situatie in verband met privacywetgeving.

Woensdagavond is er een debat in de raad over zorg aan jongeren en de situatie in de Vlietzone in Leeuwarden.

Lees ook | Vliet: Beschoten huis is van zorgverlener

Lees ook | Wonen en zorg: gaat dat samen in de Vlietzone?

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws