Grote zoekactie naar vermiste Arnee Elsinga (21) uit Heerenveen

De familie Elsinga uit Sintjohannesga zocht maandag stad en land af naar zijn vermiste zoon, broer en neef Arnee Elsinga (21).

Lees ook: Lichaam in sloot is van vermiste Arnee: Politie sluit misdrijf uit

Lees ook: 'De doar stie wagewiid iepen, de beurs lei op’e tafel, syn tillefoan op’e grûn, de auto stie der noch. Allinnich Arnee wie fuort'

Arnee woonde sinds een jaar in Heerenveen en is in de nacht van donderdag op vrijdag om 2 uur voor het laatst gezien in café De Skoffel in zijn woonplaats. Camerabeelden wijzen uit dat hij de kroeg rond dat tijdstip alleen en in een 'normale' toestand verliet.

Zijn ouders zouden hem afgelopen zaterdag verhuizen. Toen ze rond het middaguur bij Arnees huis aan de Trekker kwamen, troffen ze echter niemand aan.

,,De doar stie wagewiid iepen, de beurs lei op 'e tafel, de auto wie gewoan thús en syn mobyltsje lei op 'e grûn'', vertelt Arnees heit Trinus Elsinga. Arnees buren hebben die betreffende nacht wel gestommel in de woning gehoord. ,,En sûnt dy tiid is er fuort.''

De familie schakelde onmiddellijk de politie in. Zondag kwam de recherche en ging er een Burgernetmelding uit. ,,Wy sykje oeral. Wy binne wanhopich'', aldus Trinus Elsinga toen de zoekactie net was opgestart.

Normaliter dagelijks contact

Hij en zijn vrouw Sjollie hebben normaliter dagelijks contact met hun middelste van drie. ,,Tongersdei ha wy noch mei inoar praat. ,,'No heit', sa sei er. Ik nim freed de karre mei en dan sjogge wy inoar sneon. En dat is it lêste wat wy fan him heard ha'.''

Ze zouden hun zoon weer naar het ouderlijk huis in Sintjohannesga halen. Hij had het niet naar de zin in Heerenveen.

Arnee ging daar naar het Friesland College en werkt als spuiter bij Miedema.

Politie zoekt met drones en hondenbrigade

De politie zocht maandagmiddag met drones Oranjewoud. Halverwege de middag kwam er een speurhondenbrigade van de politie om te helpen.

De hondenbrigade van de politie was ook ingezet in de zoektocht naar Arnee Elsinga en kreeg steun van vrijwilligers. Bekenden en onbekenden van de vrijdagochtend vroeg verdwenen man hielpen de politie door met zijn foto’s de wijk in te gaan.

De familie liet maandagmiddag weten blij te zijn met deze steun, aldus heit Trinus. ,,It is echt geweldich.’’

Zoekactie hondenbrigade naar vermiste man (21) uit Heerenveen

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws