Verdachte uit Heerenveen vrijgesproken van sturen 'dickpic' via Instagram

Foto ter illustratie. FOTO SHUTTERSTOCK

De politierechter heeft een 26-jarige man uit Heerenveen dinsdag vrijgesproken van het versturen van een foto van een mannelijk geslachtsdeel – een zogeheten dickpic – naar een vrouw via Instagram.

De zaak had behoorlijk lang op de plank gelegen: de foto was begin november 2018 verstuurd. De ontvangster kende de verdachte: ze werkte bij een uitzendbureau waar de man één dag voor had gewerkt. Hij was gestopt omdat hij zich „niet prettig” voelde bij de baan.

De vrouw van het uitzendbureau kreeg vervolgens wel een vriendschapsverzoek en een aantal berichten van de verdachte. De vrouw reageerde er niet op en ontving vervolgens, via een ander Instagramaccount, een foto van een kop koffie met daarnaast een stijve penis en de vraag „Koffieliefhebber?”.

De vrouw maakte een screenshot van het bericht en ontdekte dat het ging om een speciaal aangemaakt account. De man erkende dat hij de vrouw een vriendschapsverzoek had gestuurd, hij ontkende dat hij daarna via het andere account meerdere berichten en de dickpic had verzonden.

Hij beweerde dat hij er op een gegeven moment achter was gekomen dat zijn Instagram-account was gehackt. Hij had toen meteen alles gewist. De politierechter oordeelde dat ze niet kon zien dat de verdachte was gehackt, maar ze kon ook niet vaststellen dat hij de bewuste foto had gestuurd. „Ik kan niet uitsluiten dat het iemand anders is geweest”, aldus de rechter. Ze sprak de man vrij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Rechtbank