Thialf zegt het huurcontract met Unis Flyers per 1 juli op

Volle tribunes bij Flyers. Foto: Henk Jan Dijks

Thialf heeft het huurcontract met ijshockeyclub Unis Flyers per 1 juli opgezegd. ,,It is sa as it is’’, reageert voorzitter Henk Hoekstra. Hij moet nu opnieuw onderhandelen.

De ijshockeyhal is een tweede molensteen om de nek van de gemeente Heerenveen. De hal is zwaar verouderd. De club wilde in een nieuw jaarcontract onder meer afspraken vastleggen over de ijsvloer, de boarding en herstel van de versleten doelnetten. Omdat het noodlijdende Thialf geen toezeggingen kon doen, is het contract nu formeel opgezegd.

Hoekstra wil snel om tafel. ,,Ik bin in posityf minsk, ik stean der foar.’’ Hij heeft vertrouwen in de opstelling van de gemeente die als aandeelhouder al maanden broedt op een opknapbeurt van de ijshockeyhal. Later dit jaar wordt daarover meer duidelijk. De ijshockeyhal draait qua exploitatie mee in de zwaar verliesgevende totaalcijfers van Thialf. Ook op dit onderdeel moet geld worden toegelegd.

Van huurverhoging kan echter geen sprake zijn, stelt Hoekstra. ,,Thialf is yn ús wrâld al ien fan de djoersten fan Nederlân. Kinst âlders ek gjin 800 euro kontribúsje freegje.’’ Hoekstra trekt de vergelijking met een zwembad; zo’n accommodatie kan ook niet zonder vele euro’s aan overheidssubsidie.

In september zouden de Flyers van start met een nieuw seizoen. Of dat dit jaar lukt, is de vraag, mede gezien de coronaproblematiek.

Eén ding is zeker: wat Hoekstra betreft moeten er in de hal eerst zaken worden opgeknapt. ,,Wy moatte it gewoan feilich ha. It mei noait gebeure dat ien yn it publyk in puck tsjin de holle krijt.’’

Lees ook | Thialf gered van bankroet met noodkrediet 3 miljoen euro

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Flyers