Stikstof geen probleem: project A32 Heerenveen kan doorgaan

De A32. FOTO ARCHIEF LC

Een van de belangrijkste projecten in Heerenveen die te maken hebben met de zogenoemde stikstofuitspraak van de Raad van State, kan ‘gewoon’ doorgaan. Het gevaar van uitstel of zelfs afstel is geweken.

Het gaat om ‘Heerenveen Beter Bereikbaar’. Dit is een project van de gemeente, provincie en Rijkswaterstaat om de A32 en omliggende wegen in Heerenveen aan te pakken.

Lees ook: Honderden projecten in Friesland in pauzestand door stikstofuitspraak Raad van State

De gemeente laat weten dat dinsdag is besloten om de klus te gunnen. Aan welk bedrijf en onder welke voorwaarden wil Heerenveen nu nog niet zeggen. ,,Hierover zijn afspraken gemaakt met de betrokken partijen’’, zegt woordvoerder Richtsje Stornebrink. ,,Maar het is inderdaad goed nieuws.’’

Slag om de arm niet meer nodig

Pas over een week wil Heerenveen meer mededelingen doen over het A32-project en de relatie met stikstof. Eerder zei de gemeente dat het de klus niet wilde gunnen, omdat dit mogelijk juridisch gezien verwachtingen schept bij de wegenbouwer(s). Die slag om de arm is nu dus niet meer nodig.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden beginnen nog dit najaar. Begin 2020 is de start van het werk bij afrit 12 naar Heerenveen Centrum. Eind 2022 moeten alle wegen klaar zijn.

Lees ook: Zes vragen over stikstof en waarom het nu zo'n probleem is