Oude discotheek in Heerenveen moet wijken voor appartementen

Foto ANP

Het pand in Heerenveen van de voormalige discotheek De Muis en later onder meer jongerencentrum Casa, gaat tegen de vlakte. Er komt een appartementencomplex voor terug.

Het gebouw op de hoek van de Kerkstraat en de Nieuwstraat staat al een flinke tijd leeg. Het is in bezit van het bedrijf Mema Investment. Dat geldt ook voor het naastgelegen perceel aan de kant van de Nieuwstraat. Hier is vrij recent een oude woning gesloopt.

Op deze plek aan de rand van het centrum zal een complex van drie lagen met zeventien appartementen verschijnen, zo is de bedoeling. Inwoners mogen nog reageren op het plan. Daarnaast moet de gemeenteraad nog akkoord gaan met een aanpassing van het bestemmingsplan.

Wonen in en rond het centrum

Het initiatief van Mema Investment past in de gemeentelijke plannen om meer aandacht te besteden aan wonen in en rond het centrum van Heerenveen. Ook de Burgertop (G1000) pleitte hier onlangs voor.

Bovendien is de huidige leegstand niet fraai, stelt de gemeente. Die wordt op deze manier aangepakt. De randen van het centrum worden zo levendiger gemaakt. Bewoners van de nieuwe appartementen mogen waarschijnlijk parkeren in de nabijgelegen, bestaande parkeergarage.