Nog meer coronasteun voor inwoners en ondernemers Heerenveen

Een sticker om anderhalve meter afstand te houden in verband met corona. Foto ANP

De gemeente Heerenveen komt met een nieuw steunpakket voor inwoners en ondernemers die het momenteel zwaar hebben vanwege de coronamaatregelen.

In maart kondigde Heerenveen een eerste pakket met steunmaatregelen voor ondernemers aan. Veel (kleine) bedrijven hebben het, ondanks recente versoepelingen, echter nog altijd moeilijk. De gemeente wil daarom helpen.

Zo hoeven ondernemers in het centrum van Heerenveen in 2020 geen reclamebelasting te betalen. Ook de precariobelasting voor de terrassen vervalt dit jaar.

Dorpen leefbaar houden

Voor Akkrum, Jubbega en het buitengebied trekt Heerenveen 45.000 euro uit, bedoeld voor initiatieven om de dorpen aantrekkelijk en leefbaar te houden. Daarnaast wordt de opbrengst van de toeristenbelasting over 2019 ingezet voor initiatieven die de gemeente op de kaart zetten, bijvoorbeeld op het gebied van recreatie en toerisme.

Verder laat Heerenveen weten maatwerk en coulance te blijven toepassen bij ondernemers die uitstel van betaling nodig hebben. Vanaf 31 juli worden de belastingaanslagen voor de ozb weer opgelegd.