Naakte man (27) breekt in bij Vliegbasis Leeuwarden en ramt vervolgens hangar met legervoertuig

FOTO FRANK SWINKELS

Een naakte man heeft dinsdagochtend in alle vroegte ingebroken bij Vliegbasis Leeuwarden en fikse vernielingen aangericht. De vliegbasis en de marechaussee bevestigen een bericht hierover van de NOS.

De verwarde Leeuwarder (27) was over een hek geklommen, vertelt woordvoerder Robert van Kapel van de Koninklijke Marechaussee. Hierna kroop hij in een klein legervoertuig en ramde daarmee meerdere deuren. ,,Hij heeft met het voertuig ook nog tegen een muur aangezeten.’’

De man knalde onder meer tegen een grote roldeur van een hangar, die hij vervolgens in reed. De herrie was enorm. Een roldeur is behoorlijk prijzig, aldus Van Kapel, die nog geen schatting kan geven van het totale schadebedrag.

‘Het was een heftig incident’

Beveiligers op het vliegbasisterrein hielden de man uiteindelijk aan. Hij is overgedragen aan de marechaussee, die de zaak nu onderzoekt. ,,De man maakte een verwarde indruk op ons’’, zegt Van Kapel.

Hoe de Leeuwarder op de basis kon komen en hoe lang hij hier ‘vrij’ heeft rondgelopen, is nog onduidelijk. De marechaussee werkt aan een reconstructie. Daarbij worden ook camerabeelden gebruikt. ,,Het was een heftig incident, dat is wel duidelijk.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden