Man (35) uit Heerenveen raakt met gestolen auto betrokken bij verkeersongeval en vlucht weg

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 35-jarige man uit Heerenveen is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij een auto had gestolen en met die auto betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Hij vluchtte weg, maar door een oplettende burger wist de politie de man toch in de kraag te vatten.

Nabij Oudehaske raakte de man met de auto betrokken bij een ongeval. Hij ging er na het ongeval vandoor, waarna de politie een Burgernetmelding plaatste met het signalement van de man.

De melding van de oplettende burger, die de man had gezien en zelfs gesproken, kwam niet lang daarna. De melder wist te vertellen in welke richting de man te voet was vertrokken. Vlakbij een camping kon de politie de man vervolgens aanhouden.

Hij probeerde zich nog te verstoppen voor de politie op de camping, „maar door aanwezige sporen konden we hem al snel traceren”, aldus de politie.

De man wordt verdacht van het stelen van een voertuig, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed, drugsbezit en het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij zit nog vast.