Inwoner De Knipe slachtoffer van gehaaide bankpasoplichter (die ook in de rest van Nederland slachtoffers maakte)

De dader op camerabeelden in Heerenveen. FOTO POLITIE

Een inwoner van De Knipe werd in december vorig jaar het slachtoffer van iemand die zich over de telefoon uitgaf als ‘medewerker’ van de alarmlijn van de ING. In Opsporing Verzocht worden dinsdagavond beelden getoond van vermoedelijk dezelfde dader.

Aan de inwoner van De Knipe vertelde de man dat er fraude gepleegd zou worden met zijn bankrekening. Het slachtoffer moest de app waarmee hij kan internetbankieren van zijn telefoon verwijderen en zijn pinpas en creditcard op een bepaalde manier doorknippen. De koerier kwam de passen ophalen en later die dag zou hij een nieuwe pas ontvangen.

De dader kwam, gekleed in een PostNL-jas, bij de man aan de deur om de passen op te halen. Een nieuwe pas werd die dag en ook de volgende dag niet gebracht. Via de klantenservice van ING kwam de man erachter dat hij was opgelicht. Er was een groot geldbedrag van zijn rekening afgeschreven.

De bewakingscamera van een geldautomaat in Heerenveen maakte opnames van de verdachte die met de gestolen passen geld opnam. In de aflevering van Opsporing Verzocht van dinsdagavond worden ook andere beelden getoond van (vermoedelijk) dezelfde dader waarop te zien is dat hij ook in andere plaatsen in Nederland toeslaat.

De uitzending is dinsdagavond om 21:10 uur te zien op NPO 1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen