'Ineke Tietsma houdt van straf': Supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen hangt borden op in protest tegen stadionverbod

De supportersvereniging Nieuw Noord van SC Heerenveen heeft in Heerenveen borden opgehangen om te protesteren tegen de acties van gemeente en politie. Volgens Nieuw Noord treden de instanties te hard en soms ongegrond op tegen de leden.

Op de borden staan teksten zoals ‘Ineke Tietsma houdt van straf’ en ‘Jan Kraak vertelt sprookjes’. De borden verwijzen naar een medewerker van de gemeente en een politie-agent, die zich allebei bezighouden met de veiligheid rondom voetbal. De twee hebben een relatie, daarom twijfelt Nieuw Noord aan de objectiviteit.

Stadionverbod

Het ging mis tijdens de uitwedstrijd van SC Heerenveen tegen VVV Venlo. Van tevoren had de supportersvereniging een verplichte route meegekregen naar het stadion van VVV Venlo. Een groep van 31 supporters week van die route af. Volgens de website van Nieuw Noord kwam dat door een foutje. Enkele supporters gingen de confrontatie aan met fans van VVV Venlo. Met als gevolg een stadionverbod voor de hele groep.

Dat stadionverbod is ondertussen omgezet tot een waarschuwing en de supporters mogen de wedstrijden weer bezoeken. Nieuw Noord blijft het protest voeren, omdat ze niet achter de werkwijze van de gemeente en politie staat. Het fancoach-project van de vereniging, dat erop gefocust is om wangedrag onder de supporters vroegtijdig aan te pakken, is nu stopgezet.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement