Heerenveen pakt gladde bestrating in centrum aan en verwijdert als proef kauwgum van straat

Uit testen die onlangs zijn gehouden bleek de bestrating in het centrum van Heerenveen te glad te zijn. FOTO ARCHIEF

De bestrating op diverse plekken in het centrum van Heerenveen wordt de komende tijd onder handen genomen. Ook wordt bij wijze van proef een deel van de bestrating in de Sieverstraat in de week van 1 tot en met 5 juli kauwgumvrij gemaakt.

Uit testen die onlangs zijn gehouden bleek de bestrating te glad te zijn. Om die reden wordt de toplaag door een specialistisch bedrijf opgewreven, om deze stroever en ook schoner te maken.

Dat gebeurt onder andere op het Gemeenteplein, de Dracht, de Pleinweg en in de Minckelerstraat.

De bestrating op het Gemeenteplein wordt aangepakt op dinsdag 2 en woensdag 3 juli. Een week later, op 9 en 10 juli, zijn de Dracht, Pleinweg en Minckelerstraat aan de beurt. Dan worden ook de voegen verwijderd. Vier weken later worden deze opnieuw aangebracht.

Schoner

Bij de stichting Centrum Promotie Heerenveen (CPH), de ondernemersvereniging HOV en KHN afdeling Heerenveen leefde daarnaast de wens om het centrum schoner te maken een frissere uitstraling te geven.

,,Het verwijderen van kauwgum is daarvan een onderdeel. Ook leeft de wens om graffitie te verwijderen”, zegt centrummanager Peter de Vries. ,,We gaan bij de proef bekijken hoeveel werk het is en of het qua werk is te doen voor het hele centrum.”

Het bespreken van de proef komt over drie weken aan bod in het driewekelijkse overleg tussen de centrummanager en de gemeente Heerenveen.