De gemeente Heerenveen grijpt voorlopig niet in bij de Meyerweg in De Knipe. Deze ‘racebaan’, de doorgaande weg waar in het dorp veel om te doen is, krijgt geen extra verkeersremmers.

De Meyerweg is onlangs aangepakt en opnieuw ingericht. In het project zijn al de nodige snelheidsremmende maatregelen verwerkt, laat de gemeente weten, zoals bij de kruising met de Woudsterweg en bij de overkluizing. In het dorp is echter reuring ontstaan. Een week geleden parkeerde een boze bewoner een trekker op de weg, als obstakel om de vaart eruit te halen.

Lees ook: Trekker op straat in De Knipe tegen ‘Formule 1-gedrag’

De plannen voor de nieuwe weg zijn opgesteld in samenwerking met plaatselijk belang, bewonersgroepen en een verkeerscommissie, aldus de gemeente. Tijdens de werkzaamheden zijn de plannen, na extra overleggen, ook nog eens (deels) aangepast.

Het project is in juni afgerond. In een online-enquête kunnen inwoners aangeven wat zij van het resultaat vinden. De uitkomsten worden in september verwerkt in een rapport, meldt Heerenveen. Hierna wordt besloten of er nog aanvullende ingrepen komen.

Trillingen en schade

Enkele bewoners geven daarnaast aan dat zij in hun huis trillingen voelen en schade hebben als gevolg van de klus en het (zware) verkeer. De gemeente kent deze geluiden en zegt diverse malen onderzoek te hebben gedaan naar een mogelijk verband met de recente wegwerkzaamheden of de nieuwe verkeerssituatie.

Heerenveen heeft geluidsmetingen uitgevoerd, evenals trillingsmetingen en verkeerstellingen. Er is volgens de gemeente geen causaal verband aangetoond tussen de weginrichting en mogelijke trillingshinder.

Uit metingen blijkt verder dat er overdag best netjes wordt gereden. Van ‘s avonds tot in de vroege morgen vinden de excessen plaats, aldus de gemeente. Er wordt nog altijd gecontroleerd en er is veel overleg met de wijkagent.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct