De gemeente steekt deze zomer 25.000 euro in recreatiegebied De Heide in Heerenveen. Er komen plekken voor horeca, extra afvalbakken en het sanitair wordt vaker schoongemaakt.

De Heide is de laatste jaren populair. Vorig jaar, in de coronazomer, trok het gebied ook nog eens veel ‘thuisblijvers’. Hoewel er relatief weinig klachten binnenkwamen over overlast, vindt de gemeente het wel nodig om dit jaar het toezicht en de service op te krikken. Voor de langere termijn werkt Heerenveen aan een uitgebreider plan.

Deze zomer worden allereerst extra afvalbakken geplaatst. Ook komen er meer borden met routes voor wandelaars, fietsers en scooters, verbodsborden voor honden en informatieborden met uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Het sanitair in De Heide wordt vaker schoongemaakt: in drukke perioden waarschijnlijk drie keer per dag.

Snackwagens en foodtrucks

Bovendien gaat het jongerenwerk op donderdagen en vrijdagen in de middag en avond de kiosk runnen. Daarnaast is het de bedoeling dat er twee standplaatsen komen voor kleinschalige horeca, zoals snackwagens en foodtrucks.

Hoewel de capaciteit bij handhavers (boa’s) en politie gering is en het aantal klachten vorig jaar meeviel - in de avonden en nachten in juli en augustus werden er officieel tien genoteerd, aldus de gemeente - wil Heerenveen toch iets meer toezicht.

Met name als het donker is, zijn er vernielingen, is er lawaai en wordt er afval achtergelaten. Indien mogelijk komen boa’s vaker controleren. Bij extreme drukte zijn er beveiligers en verkeersregelaars.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct