GGD: twee nieuwe coronabesmettingen in Friesland

Onderzoek in laboratorium. FOTO ANP

Een orthopedisch chirurg van het Heerenveense ziekenhuis Tjongerschans is besmet met het coronavirus. Hij woont met zijn gezin in Joure. Ook een vrouw uit Drachten is besmet.

Volgens de GGD heeft de chirurg gehandeld volgens de nieuwste richtlijnen van het RIVM. Hij verblijft met zijn gezin in thuisisolatie.

GGD Fryslân in samenwerking met Tjongerschans heeft een contactonderzoek opgestart. De medewerkers die contact hebben gehad met de man zijn op de hoogte. Als zij klachten hebben, mogen zij niet komen werken. Ziekenhuis Tjongerschans is open en alle zorg gaat gewoon door.

Lees ook | Tjongerschans blijft open na besmetting chirurg: vijf medewerkers met klachten worden getest

De chirurg heeft de uitslag van zijn positieve test vrijdagochtend gemeld aan de basisschool It Haskerfjild in Joure, waar twee van zijn kinderen zitten. De man, zijn vrouw en kinderen verblijven in thuisisolatie. De school blijft vrijdag gewoon open, extra maatregelen zijn volgens het RIVM niet nodig, meldt de schooldirectie.

De chirurg zou in hetzelfde gebied in Oostenrijk geskied hebben als de 47-jarige man uit Terkaple. In totaal zijn er nu 9 mensen positief getest op het virus. GGD maakte vrijdagochtend nog bekend dat de partner van de 78-jarige man uit Drachten ook is besmet.

Lees ook | GGD Fryslân meldt nog twee nieuwe coronapatiënten: in Terkaple en Sneek

In dit liveblog volgen we de ontwikkelingen rond de uitbraak van het virus.

menu