Burgemeester Van der Zwan mag door in Heerenveen: 'Hij is zichtbaar, betrokken en vol energie'

FOTO ARCHIEF LC

In oktober werd duidelijk dat Tjeerd van der Zwan door wil als burgemeester van Heerenveen. Maandagavond werd bekend dat hij door mág.

Halverwege dit jaar loopt de ambtstermijn van Van der Zwan (PvdA) af. Hij gaf vroegtijdig aan voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. In het najaar begon de herbenoemingsprocedure.

Maandagavond werd tijdens een vergadering van de gemeenteraad bekendgemaakt dat Van der Zwan van de raad groen licht krijgt om door te gaan. Wel moeten de officiële procedures nog verder worden doorlopen. In de zomer volgt de ‘echte’ benoeming.

‘Zichtbaar en toegankelijk’

Wanda Ottens, de fractievoorzitter van de grootste partij (PvdA) in Heerenveen, liet namens de raad weten dat Van der Zwan ,,gewaardeerd wordt door inwoners’’. Ook is hij ,,zichtbaar, toegankelijk en betrokken’’.

,,Zijn uitstraling is plezierig en hij is een aanjager van vernieuwende processen’’, ging Ottens verder. ,,Hij is vol energie.’’

Sinds 2011 in Heerenveen

Van der Zwan is sinds 2011 burgemeester van Heerenveen. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling (met een deel van de oude gemeente Boarnsterhim) werd hij in 2013 benoemd tot waarnemend burgemeester. In 2014 is Van der Zwan opnieuw benoemd tot burgemeester van Heerenveen.

Voor 2011 was de PvdA’er burgemeester van Achtkarspelen (2007-2011) en wethouder in Lelystad (1998-2007).