Avontuurlijk stel uit Katlijk maakt 'bewegend boek' over reis op motor van Alaska naar Patagonië: 'We gingen met z'n tweetjes weg en kwamen met z'n drietjes terug'

Fantastisch motorweer dit weekend! Manon Jensma (32) en Hendrik Hoekstra (38) toerden dit weekend ook met de motor door Noord-Nederland, maar wel met een missie: het uitdelen van de eerste tien exemplaren van een 'bewegend' boek over hun motoravontuur, van Alaska naar Patagonië.

Het stel trouwde in 2019 in Groningen. In plaats van een huwelijksreis en huisje-boompje- beestje besloten ze met z'n tweetjes op een oude motor van het meest noordelijke punt van de wereld naar de meest zuidelijke punt te rijden. Van Alaska naar Patagonië.

Reisboek met QR-code

Tijdens hun reis hielden ze reisblogs bij en maakte ze filmpjes. Toen ze in Guatemala met motorpech kwamen te zitten hadden ze hun eureka-moment. Er moest een boek van dit avontuur komen. Met bij elk verhaal een QR-code waarmee een corresponderende video te zien is.

Vandaag is hun boek 'Expeditie Twin Amerika' uitgekomen bij uitgeverij Kleine Uil. Tien trouwe fans kregen vandaag een exemplaar persoonlijk uitgereikt. Volledig in stijl, met de oude motor.

En... Spoiler.... Dat huisje-boompje-beestje kwam er toch. Eerst in Groningen, sinds kort in Katlijk waar ze onlangs naar toe verhuisden. Dankzij het bijzondere souvenir dat ze meenamen van hun reis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Video