In september wordt in Heerenveen een ‘aftercoronafeest’ georganiseerd voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar. Zij zijn niet meer te houden.

Zo’n festival of feest is een grote wens van jongeren in die leeftijd, blijkt uit gemeentelijke enquêtes en gesprekken met de jeugd. Hoe eerder hoe beter. ,,Zij hebben zich kapotverveeld’’, zegt gemeentewoordvoerder Richtsje Stornebrink.

De bedoeling is om aan het bestaande en al een paar keer uitgestelde festival Heaven Open Air, op vrijdag 10 en zaterdag 11 september, een dag toe te voegen. Donderdagavond 9 september is er dan een speciaal festival voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar.

Heaven Open Air vond voor de coronaperiode plaats rond Hemelvaartsdag en is voor achttienplussers. Het festival wordt gehouden op parkeerterrein P6. Dit terrein ligt direct ten oosten van de snelweg A32, maar hoort eigenlijk bij het Abe Lenstra-stadiongebied.

Tieners missen het contact

De gemeente Heerenveen vindt het belangrijk om voor jongeren weer leuke dingen te organiseren, mits de richtlijnen dit straks toestaan. Veel tieners missen het contact met elkaar, geven zij aan. Er is daarom het afgelopen jaar al veel georganiseerd, zoals online quizzen, sportactiviteiten, spelletjesmiddagen, online FIFA-toernooien en skateavonden in de parkeergarage. De meeste activiteiten blijven doorgaan. Nieuw zijn plannen voor online escaperooms en het ‘aftercoronafestival’.

Van de 60.000 euro die beschikbaar was, is nog ruim de helft over. Mogelijk wordt een flink deel van dit restant ingezet voor een grote festivalnaam, als extra act op de donderdagavond. ,,Of dat een knaller wordt? Misschien wel. Dat gaan we nog bekijken’’, zegt woordvoerder Stornebrink. Jongeren mogen hierover meepraten. Wat ook kan: een minder grote naam en dan geen of weinig entree.

Heaven Open Air zelf is bijna uitverkocht. Kaarten voor de vrijdag kosten 22 euro, kaarten voor de zaterdag 29,50 euro. Deze laatste avond treden onder andere Snelle en Kris Kross Amsterdam op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct