Vermiste kat 'Poeli' uit Amsterdam teruggevonden op autodek veerboot Doeksen

Foto: Facebook Rederij Doeksen

‘Gespot op het autodek van de Friesland, wie is zijn of haar baasje?’ schreef Rederij Doeksen afgelopen weekend op Facebook. Wat bleek? Het was avontuurlijke kat ‘Poeli’ uit Amsterdam, die op raadselachtige wijze op de veerboot was beland.

Mensen hadden de kat over het dek zien rennen op Terschelling, toen is hij gevlucht en heeft zich verstopt onder de motorkap van een auto. Daar werd hij uiteindelijk gevangen. ‘De kat kan van Terschelling of uit Harlingen komen’, meldde Doeksen nog.

Maar kat Poeli kwam van íets verder weg, want dinsdag meldt Rianne Meijer, redacteur bij LINDA, op Twitter: ,,Een collega was de kat kwijt. Die blijkt nu teruggevonden, op het dek van de veerboot van Harlingen naar Terschelling. Ze woont in Amsterdam. Katten zijn echt zulke eikels soms.''

Hoe de kat vanuit Amsterdam op de veerboot terecht is gekomen, is vooralsnog een groot raadsel.

Dierenambulance De Waadhoeke ving Poeli op en bracht hem naar stichting Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden. Berichten van zowel Doeksen, Waadhoeke als De Wissel werden massaal gedeeld, zeker toen duidelijk werd dat Poeli een ‘wereldreis’ achter de rug moest hebben gehad.

De Wissel heeft contact gehad met de eigenaar en zegt dat het dier vermoedelijk per ongeluk is meegelift in een auto of vrachtwagen.