Opknapbeurt Oostersportpark broodnodig

Gemeente Harlingen en voetbalvereniging Zeerobben willen gezamenlijk een plan maken voor verbetering van de kleedvoorzieningen op het Oostersportpark.

Een deel van de kleed- en sanitaire voorzieningen op het sportcomplex aan de Achlumerdijk verkeert in een slechte technische en functionele staat, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Boom uit Burgum. Het bedrijf heeft de drie gemeentelijke buitensportlocaties onder de loep genomen.

Vooral het complex van voetbalvereniging Zeerobben baart zorgen. De club heeft hierover al eerder bij de gemeente aan de bel getrokken. Met gedeeltelijke nieuwbouw is al snel een bedrag gemoeid van ruim 400.000 euro.

Harlingen heeft eerder 305.000 euro gereserveerd voor verbetering van de kleedruimten van de buitensporters. Naast Zeerobben zijn dat FC Harlingen en hockeyclub HMHC. Het complex aan de Vierkantsdijk, waar de voetballers van FC Harlingen hun wedstrijden spelen, is er van de drie het beste aan toe.

Het Oostersportpark is in 1978 opgeleverd en de gebouwen zijn gedateerd. De onderzoekers bestrijden de claim van Zeerobben dat er meer kleedruimten moeten komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harlingen