MCL Harlingen heropent op 11 mei

FOTO MCL HARLINGEN

MCL Harlingen gaat vanaf maandag 11 mei weer gefaseerd open. Met het oog op de coronamaatregelen waren de ziekenhuisactiviteiten van het MCL sinds 23 maart in Leeuwarden geconcentreerd.

Er zal in het ziekenhuis gewerkt worden volgens de regels van de anderhalvemetersamenleving. In het pand zijn maatregelen genomen die patiënten en medewerkers hierbij ondersteunen zoals borden en lijnen op de vloer. Patiënten gaan via de hoofdingang het gebouw binnen, en via de polikliniek naar buiten.

Ook werken medici en zorgverleners voorlopig op afspraak. ‘Inloopzorg’ zoals radiologisch onderzoek of een ECG op verzoek van de huisarts kan nog niet in het ziekenhuis plaatsvinden.

Locatiemanager Koos Komdeur: ‘Alle Noordelijke ziekenhuizen gaan langzamerhand terug naar een meer normale situatie. Gelukkig houdt dat in dat de zorg in Harlingen weer kan worden hervat.’

Patiënten wordt wel gevraagd alleen te komen, en eventuele begeleiders in de auto te wachten. Via een telefonische verbinding kan de begeleider toch meepraten en luisteren tijdens de afspraak. Als het noodzakelijk is, dan is één begeleider per patiënt toegestaan.