Hoe de app GemQuest toeristen helpt bij een veilig bezoek

FOTO PIXABAY

Met een app worden toeristen verleid om mindere drukke plekken te bezoeken. Zo kunnen ze veilig op pad. Studenten van NHL Stenden bedachten de GemQuest.

Hoe kunnen toeristen veilig op pad, terwijl het coroanavirus rondwaart? Studenten International Tourism Management van NHL Stenden bedachten hiervoor een speciale app: GemQuest.

Het idee kwam voort uit een wedstrijd van de UNWTO Students League Nederland om voor de toerisme-industrie ideeën en innovaties te ontwikkelen om bezoekersstromen in steden en regio’s te managen. Social distancing was daarbij een van de belangrijkste randvoorwaarden. De GemQuest van de Leeuwarder studenten kwam daarbij als winnaar uit de bus.

De app is een augmented reality-game waarmee gebruikers geanimeerde ‘hidden gems’ kunnen vinden via de camera op hun telefoon. Door de GemQuest-app te openen wordt de locatie van de gebruiker herkend en de camerafunctie op een heatmap geeft realtime informatie over de drukte op een bestemming.

De zogenaamde ‘hidden gems’ in de buurt van de gebruiker worden als groen - wat ‘niet druk’ betekent - gemarkeerd op de heat map. Het bezoeken van een ‘gem’ levert punten op die ingewisseld kunnen worden voor digitale vouchers om te besteden bij lokale attracties of horeca. Bovendien geeft de game suggesties voor alternatieve activiteiten als de gebruiker in een drukke omgeving verblijft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harlingen
Coronavirus
Tech