Vrouw (42) rijdt met Porsche in op deurwaarder die auto in beslag moest nemen: werkstraf

Porsche, foto ter illustratie. FOTO PIXABAY

Een 42-jarige inwoonster van Hilversum is woensdag wegens het inrijden op een gerechtsdeurwaarder begin januari 2019 in Rijs door politierechter Marja Noorman veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

De vrouw woonde destijds in Rijs en was in een langslepend zakelijk conflict verwikkeld. Een uitvloeisel van dat conflict was de inbeslagname van de auto van de vrouw, een Porsche Carrera. Nadat haar zou zijn aangezegd dat de Porsche in beslag was genomen, zou de verdachte in de auto zijn gestapt en op de deurwaarder zijn ingereden.

De deurwaarder moest aan de kant springen om niet door de Porsche geraakt te worden. Niet alleen de deurwaarder had dat verklaard, ook de berger die de auto mee zou nemen had het verhaal bevestigd. De verdachte ontkende dat ze moedwillig op de deurwaarder was ingereden. Ze was volgens eigen zeggen in de auto gestapt en rustig weggereden. Ze was zelfs nog weer uitgestapt om haar tas uit de woning te halen. De vrouw zei dat ze in die periode op alle fronten werd lastiggevallen en bedreigd.

Ze had geen idee dat ze met een deurwaarder te maken had. „Ik wilde mezelf in veiligheid brengen, ik ben gevlucht”, aldus de verdachte. Het voorval heeft op de deurwaarder nogal wat impact gehad. De vrouw zei dat ze haar zelfvertrouwen is kwijtgeraakt, ze heeft ander werk gezocht. Officier van justitie Rein Meinderts vond dat de Hilversumse zich schuldig had gemaakt aan bedreiging door met haar auto op de deurwaarder in te rijden. Meinderts eiste een werkstraf van 80 uur. De rechter vonniste overeenkomstig.

Rechter Noorman wees aan de deurwaarder 400 euro smartengeld toe. Ook de proceskosten, 605 euro, komen voor rekening van de verdachte. Advocaat Tjalling van der Goot meldde na afloop van de zitting dat zijn cliënte in hoger beroep gaat. Ze zal het gerechtshof om nader onderzoek vragen, bijvoorbeeld een reconstructie, om aan te tonen dat de verklaringen van de deurwaarder en de berger niet kunnen kloppen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
Rechtbank