Stilteprotest op de pier bij het Lemster strand voor vluchtelingenkinderen uit Griekenland

BEELD GOOGLE MAPS

Op de pier bij het Lemster strand wordt donderdag een stilteprotest gehouden. Inwoners van De Fryske Marren protesteren zo tegen het besluit van het kabinet om geen enkel alleenstaand vluchtelingkind uit Griekenland op te nemen.

De gemeente heeft een motie aangenomen voor de opvang van vluchtelingenkinderen en maakt deel uit van de ‘Coalition of the willing’ : Gemeenten en provincies die het rijk te kennen hebben gegeven vluchtelingenkinderen te willen opvangen.

Met het stilteprotest #Keer het tij De Fryske Marren wil de organisatie deze motie steunen. Er zal van 20.00 tot 20.45 uur een menselijke keten worden gevormd (op anderhalve meter afstand) met borden en spandoeken.

In meerdere Coalition of the willing gemeenten wordt donderdag geprotesteerd, de actie is in samenwerking met Stichting vluchteling, SOS Moria, Chorus 500 kinderen, operatie Merel, Europe must act now.

Om mee te doen is aanmelden verplicht, dat kan via de mail (stilteprotestkeerhettijdfm@outlook.com) of de facebookpagina.