Plannen voor Febo-automaat met groenten in Follega

In Follega zijn plannen voor een soort snackbarautomatiek met groenten. Bezoekers kunnen tegen betaling zakken wortelen, kersen, aardbeien of andere producten kopen.

Volgende week praat de gemeenteraad van De Fryske Marren over een bestemmingsplanwijziging voor een boerderij aan de Straatweg. De familie Janse woont sinds twee jaar in het gebouw en wil het onder meer gebruiken voor opslag van boten, caravans en landbouwmachines. Daarnaast moeten er kampeerplekken en een bed & breakfast komen.

In de boerderij wil de familie een automatiek plaatsen om producten te verkopen. Bezoekers kunnen door middel van betaling een vakje openen. Die vakken zijn aanmerkelijk groter dan die van een gewone snackbarautomatiek. ,,Een zak van 5 kilo past niet door het luik van een kroket’’, zegt Willem Janse. ,,Een vak is zo groot als een A4’tje.’’

In Emmeloord heeft de familie ook al een groentenautomatiek.

De gemeenteraad neemt begin december een beslissing over de wijziging van het bestemmingsplan. Als de raad met het plan instemt, gaat de automatiek in het voorjaar of de zomer open.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws