Maeykehiem in Sint Nicolaasga roept mensen op hun terrein te mijden

Maeykehiem Sint Nicolaasga. Foto: Google Streetview

Stichting Maeykehiem in Sint Nicolaasga roept mensen op hun terrein te mijden. Medewerkers en hulpdiensten konden dit weekend het terrein niet op door de vele geparkeerde auto’s van wandelaars in de nabijgelegen bossen. Ook is door de drukte de anderhalve meter voor bewoners van het woonzorgcomplex moeilijk te bewaren.

Het terrein aan De Bouwen in Sint Nicolaasga wordt bewoond door mensen met een verstandelijke beperking. Maeykehiem stelt in een bericht op Facebook dat zij het lastig vinden om de anderhalvemeter-regel te volgen en te begrijpen. Door de drukte is de kans groter dat zij in aanraking komen met andere mensen en hierdoor besmet kunnen raken.

Vrije doortocht

Ook de vele geparkeerde auto’s, van wandelaars in de nabijgelegen bossen, zorgden voor problemen. Zowel medewerkers als hulpdiensten konden het terrein dit weekend daardoor niet bereiken.

De stichting „gunt iedereen een heerlijke boswandeling” maar roept op om parkeerplaatsen in de buurt te gebruiken en het terrein zo veel mogelijk te mijden.

In november maakten we onderstaande reportage bij Maeykehiem.

  loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
Coronavirus