Brand sportcomplex Sint Nicolaasga ontstond door werkzaamheden aan het dak

De vlammen komen uit het dak. FOTO JARING RISPENS

In de Doniahal op de Dobbeleane in Sint Nicolaasga heeft vrijdagmiddag een brand gewoed. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de brand te blussen. Na een uur was de brand onder controle. De gemeente laat vrijdagmiddag weten dat de brand ontstond door werkzaamheden aan het dak.

,,Omdat er veel rook vrijkwam, schaalden wij op naar grote brand’’, laat persvoorlichter van de brandweer Jan Willem Zwart weten. Uit het pand kwam gele rook in verband met ovolledig verbrand materiaal. Er werd tevens een GRIP-1 afgekondigd in verband met de coördinatie bij de brand.

Het is op het moment nog onbekend hoe de brand kon ontstaan. Er waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig in het pand.

De brandweer verricht momenteel sloopwerkzaamheden aan het plafond in de sporthal om te controleren of er nog brandhaarden aanwezig zijn. Doordat er veel bluswater op de houten vloer van het complex terrecht is gekomen lijkt de schade groot. De beheerder heeft alle activiteiten van nu en komend weekend afgelast.