Herinrichting Feanwâlden definitief aanbesteed, werkzaamheden starten in april

Een impressie van het nieuwe stationsgebied en transferium. EIGEN BEELD

Eerder was er nog sprake van een voorlopige aanbesteding, maar nu is het zeker: aannemersbedrijf De Samenwerking uit Elsloo heeft van de gemeente Dantumadiel de opdracht gekregen voor het grond-, weg- en waterbouwcontract voor de herinrichting van Feanwâlden.

Voor de groenwerkzaamheden komt een losse aanbesteding. Nu de definitieve opdracht is verstrekt, begint de aannemer in april met de werkzaamheden.

In de loop van dit jaar stopt de extra sneltrein van Groningen–Leeuwarden in Feanwâlden. Het stationsgebied moet dan klaar zijn. Het stationsgebied komt in verbinding te staan met het dorp, omdat de oude provinciale weg verdwijnt. Hiervoor in de plaats wordt een park met een waterrijke zone aangelegd. Langs het spoor moet een nieuwe weg komen, waarmee het station is aangesloten op de rondweg.

Lees ook LC+ | Van Veenwouden naar Geenwouden

De aanleg van het transferium en park is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). De provincie Fryslân en de gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel willen met dit project de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp verbeteren.

home
net-binnen
menu