De politie doet onderzoek op het station van De Westereen. FOTO DE VRIES MEDIA

Bakkersvrouw De Westereen hoorde steker met slachtoffer ruziën

De politie doet onderzoek op het station van De Westereen. FOTO DE VRIES MEDIA

De Westereen begon de week heftig. Een vrouw werd op het station neergestoken. Een man is aangehouden. Hessy de Jong van Bakkerij De Jong zag wat eraan voorafging.

,,Se stienen rûzje te meitsjen. It gie mâl hear’’, vertelt de bakkersvrouw.

Het was nog voor achten toen Hessy de Jong een man vlakbij de winkel ontwaarde. ,,Ik hie de winkel krekt iepen.’’ Ze zag hem op een hoekje staan. ,,Ik tocht: Dit fielt net goed.’’ Hij keek haar aan. ,,Mar doe’t ik wer omseach, gie der fuort.’’

Toen ze een half uurtje later met een klant bezig was, spotte ze hem weer. Nu stond hij tegenover de bakkerswinkel, tegen de muur van de cafetaria. ,,Der wie hjir in frou mei in rollator. Ik sei dat se mar eefkes binnen bliuwe moast. Want ik wist net wat dy man woe’.’’

Flesje bier in de hand

De Jong zag dat hij een flesje bier bij zich had. En dat in de vroege ochtend. ,,Neffens my wie der ûnder ynfloed fan ‘iets’.’’ Toen hij wegging, deed ze de achterdeur van de winkel op slot. ,,Ik bin net sa bang, hear, mar dit doogde net.’’ Ze ging vervolgens verder met het inpakken van broodjes.

Kort daarop spotte ze een vrouw bij de pinautomaat. De betreffende man had zich ondertussen op een hoek geposteerd. De Jong zag hoe hij een groot stuk papier uit zijn broekzak haalde. Toen de vrouw hem zag, schrok ze zichtbaar. Ze deinsde achteruit, met haar handen naar voren. ,,Krekt oft se him ôfwarje woe. Sa fan: ‘gean fuort’.’’

Er kwam een tweede vrouw bij. De dames raakten verwikkeld in een fikse ruzie met de man, die hen het verfrommelde stuk papier voorhield. De bakkersvrouw wist zich met de situatie geen raad. ,,Wat moat ik hjirmei’’, dacht ze even. Maar drukte in de winkel leidde haar aandacht van het schreeuwende trio af.

Eerder alarm slaan

De mensen verdwenen uiteindelijk richting het station. Ineens was er een politieauto. En nog een. En nog een. En toen weer een. ,,Ik wist wol: ‘dit is net bêst’.’’ Later vloog er een helikopter boven het centrum.

De man had de vrouw op het station neergestoken. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De man werd aangehouden. Door het steekincident moest de stoptrein station De Westereen enige tijd overslaan.

Hessy de Jong had eerder alarm moeten slaan, vindt ze nu. Ze belde uiteindelijk toch de politie. Die hoopt dat meer getuigen dat gaan doen.

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct