Het zand stuift over het strand bij Hollum. Het waait stevig op Ameland. Gelukkig schijnt de zon. In de verte lonkt op de westpunt van het eiland het terras van Beachclub The Sunset. Tijd voor een late lunch.

Na een stevige strandwandeling tijdens een dagje Ameland strijken de drie testers van de Hete Soep-zomereditie - met hond - neer op het terras. The Sunset adverteert met de slogan: Ibiza aan de Noordzee. Dat klinkt exotisch, maar de plek is van zichzelf al mooi. Daar kan geen verwijzing naar het mondaine Spaanse eiland tegenop.

Normaal kun je zo een plekje uitzoeken, maar nu moet de eetgast zich eerst binnen melden. Er ligt ook een schrift op de balie waarin namen en adressen staan genoteerd. We kijken elkaar vragend aan: moeten we ons adres achterlaten? Of is het de reserveringslijst die daar open en bloot ligt? De medewerker vraagt ons er niets over en heet ons vriendelijk welkom.

loading

Natuurlijk, we willen buiten zitten. Uitkijken over het strand en de rollende golven van de Noordzee. Het is even schrikken als we naar buiten lopen, het terras is voorzien van plexiglas, heel veel plexiglas. Zowel tussen de tafels als tussen de loungebanken staan plastic schotten. Alle parasols op het terras zijn opgezet. Van een ruim strand, naar het overkapte doolhof van plexiglas, het is een groot contrast.

We kiezen een tafeltje aan de rand, met uitzicht op strand en zee. Een privébox, goed afgescheiden van de andere eetgasten en niet in de looproute. Is dat prettig? Of juist beklemmend? We vinden het voor dat moment wel oké om afgescheiden van andere mensen te zitten. Bovendien zitten we mooi beschut uit de wind. En het is rustig. Want dat is wel eens anders bij The Sunset. Het is voor veel badgasten doorgaans een aantrekkelijke plek, de grote loungebanken nodigen uit om lekker lang te blijven zitten.

loading

De bestelling kan worden opgegeven via een QR-code. Dat is wennen, geen contact met de bediening. Komt dat wel goed? Maar binnen tien minuten staat het eten op tafel. De frietjes zijn goudgeel en knapperig. The best burger on the Island scoort een ruim voldoende. Het vlees van het Black Angus rund is mals en goed gebakken en het broodje lekker knapperig. De garnering – mesclun sla, tomaat en augurk – zijn vers. De burger is belegd met gebakken bacon, cheddar en mayonaise met een baconsmaakje. De tester smult: ,,Heerlijk’’, oordeelt hij.

De andere eter is verzot op brood met kroketten. Voor de gelegenheid waagt ze zich aan een vegetarische versie: Amelander bospaddenstoelen- truffelkroketten, geserveerd met truffelmayonaise en juttersbrood. De kroketten smaken naar paddenstoelen, het jasje is krokant en de kleur is mooi bruin. Ze zijn op tijd uit het vet gehaald. Ook deze eetgast smult. De salmon sandwich van tester drie valt enigszins tegen. Het broodje smaakt prima, de kappertjes, rode ui, tomaat en komkommer zijn voldoende aanwezig, maar één plakje zalm voor zo’n groot broodje is wat zuinig. En jammer van de dominante scherpe saus.

loading

Het is vakantie, we spoelen de late lunch weg met een sauvignon blanc, chardonnay en een Erdinger 0.0. Nemen we nog een tweede drankje? The Sunset is niet heel goedkoop en zitten we er echt wel relaxed? We besluiten in Ballum een softijsje te gaan halen. Als de plastic schotten zijn verwijderd en er weer vrij uitzicht is over het mooie Amelander strand en de zee komen deze eilandgasten graag terug.

Beachclub The Sunset

Oranjeweg 61, Hollum

0519 554 280

www.thesunset.nl

Vegetarisch: Ja, maar keuze beperkt

Parkeren: Vooraan het duin is ruimte genoeg, een wandeling (inclusief klimmetje) van vijf minuten en je bent er

Rolstoelvriendelijk: Met een beetje hulp kom je wel op je plek

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ameland
Eten & drinken
Hete Soep
Waddengebied
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct