Duitsers graaien beeldjes uit tuinen van Amelanders: 'Dit was echt geen kwajongensstreek'

Foto: Politie Ameland

Koeien, een kat, een eekhoorn, vogels en een hond: dit troffen Amelanders in de nacht van woensdag op donderdag aan bij drie Duitsers. Zij hadden beeldjes uit tuinen gestolen.

De Duitsers, twee vrouwen en een man, verblijven in een vakantiewoning in het dorp Ballum. De afgelopen twee nachten hebben ze de tuinen leeggeroofd, aldus de politie.

,,En het was geen kwajongensstreek meer te noemen, want deze personen waren echt meerderjarig’’, zegt Henk Kingma namens de Amelander politie.

De Duitsers zijn afgelopen nacht betrapt door inwoners van Ballum, die iets hoorden en het trio aantroffen met de beeldjes. Zij verwittigden de politie, die de Duitsers opzocht op het vakantiepark en een proces-verbaal opmaakte. Kingma zegt niet begrijpen waarom de vakantiegangers stenen beeldjes in hun bezit wilden hebben. ,,Wat moet je ermee?’’

De politie verzamelde de beeldjes, de eigenaren mogen deze komen ophalen. Kingma: ,,Ze moeten even aangeven wat ze dan missen, of hun beeldje een rood- of zwartbonte koe is, bijvoorbeeld.’’