Bouw van nieuwe zwembad Buitenpost gestart

Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen en Jan Post van Friso Bouwgroep zetten maandag symbolisch de eerste schop in de grond aan de Kuipersweg in Buitenpost FOTO BINNE-LOUW KATSMA

De bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost is maandag officieel gestart. Sinds de gemeenteraad van Achtkarspelen vorige maand instemde met de 1,2 miljoen extra kosten stond niets de bouw meer in de weg.

Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen en Jan Post van Friso Bouwgroep zetten maandag symbolisch de eerste schop in de grond aan de Kuipersweg in Buitenpost.

Het huidige zwembad, ‘de Kûpe’, wordt vervangen door een 6-baans 25 meterbad met een beweegbare bodem en een klapwand. Het moet een ultramodern en bovendien energieneutraal zwembad worden.

Het nieuwe zwembad wordt naast het bestaande bad gebouwd. De ruimte die vrijkomt door de sloop van het bestaande zwembad wordt gebruikt voor een parkeerterrein en een ‘entreeplein’. De pleinen verbinden het nieuwe zwembad met sporthal De Houtmoune.

Vanwege de bouw van het nieuwe zwembad, kunnen bezoekers van de huidige Kûpe geen gebruik maken van het huidige parkeerterrein. Zij kunnen tijdelijk parkeren op het Mejontsmaveld. Het is de bedoeling dat het zwembad na de zomer van 2021 open kan gaan.

loading