Zwitserse miljardair helpt Sense of Place de grens over

De Zwitserse multimiljardair Frederik Paulsen gaat Joop Mulder helpen met Sense of Place. Hij doneert ruim 200.000 euro om het kunstproject naar de Duitse waddeneilanden te halen.

Mulder kreeg het sponsorschap woensdag bevestigd. Friesland kent Frederik Paulsen (68) als de man die 34 schilderijen van Jopie Huisman in bruikleen gaf aan het Jopie Huisman Museum in Workum.

Op het Noord-Friese waddeneiland Föhr is Paulsen in de eerste plaats de zoon van de stichter van het museum Künst der Westküste. De zakenwereld kent hem vooral als topman van het Zwitserse farmacieconcern Ferring Pharmaceuticals.

Op zeilschip langs de Duitse eilanden

Afgelopen zomer verkende Mulder de Duitse kuststreken twee weken lang per zeilschip. Het sponsorbedrag stelt Mulder in staat om zijn project over de landsgrens uit te rollen. In eerste instantie naar de Noord-Friese waddeneilanden Föhr en Norderney.

Hij heeft al contact met kunstenaars die plannen met het landschap hebben. Dit kunnen beelden zijn, maar ook architectonische ingrepen.

Actueel vermogen: 7,6 miljard

Mulder: ,,Ik ben heel blij met deze sponsor. Dit wordt de start van een langdurige samenwerking. Heel mooi.’’ Voor het aanvragen van vergunningen krijgt Mulder Duitse hulp. In Nederland was het vergunningentraject een van de zaken waarop hij zich verkeek.

Paulsen groeide op in Zweden. Zakenblad Forbes schat zijn actuele vermogen op 7,6 miljard Amerikaanse dollar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement