Zwembadtest in ijsstadion Thialf

Het ijs was nog niet verdwenen uit Thialf in Heerenveen of er was al ruimte voor zomerplezier. Luchtkussenbouwer Sidijk testte er zaterdag een zwembad en megaglijbaan. 

De attractie, een groot bad met 20 centimeter water met daaromheen nu nog een maar straks vier metershoge glijbanen, wordt over een paar weken geplaatst op de Sprookjeshof in Zuidlaren.

Om te kijken of alles naar behoren functioneert en veilig genoeg is, gingen zaterdag vijftien kinderen en hun ouders alvast helemaal los onder toeziend oog van experts van Sidijk en  veiligheidsinstituut TUV en van Tjebbe Haringa, eigenaar van de Sprookjeshof en bedenker en mede-ontwerper van de attractie.

,,Je kan op basis van een handboek en normen testten", zegt Sidijk-directeur Ronald Rotteveel. ,,Rekenkundig kan het kloppen maar pas in de praktijk zie je echt hoe het uitpakt."

Verschillende scenario's werden nagebootst. ,,We kijken bijvoorbeeld of de kinderen zacht genoeg landen. En of de snelheid heel erg omhoog gaat na een regenbuitje."    

Een schaatshal lijkt een vreemde plek voor een zwembadtest. Maar volgens Rotteveel is het dat juist niet. ,,We werken heel veel samen met Thialf en dit is een uitstekende plek. Het is hoog genoeg, het water kan makkelijk weg en de testers zijn beschut tegen het weer."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement