Zus (77) probeert zwijgen van Nepalees slachtoffer Friese kindermisbruiker te kopen

De zus van de in juni in Nepal voor misbruik opgepakte kinderpsychiater uit Makkinga heeft geprobeerd het vijftienjarige slachtoffer van haar broer om te kopen.

Donderdag is de 77-jarige vrouw in haar woonplaats Brummen in Gelderland opgepakt. Ze was van plan om op vrijdag opnieuw naar Nepal te vliegen.

Het openbaar ministerie verdenkt de vrouw ervan tijdens eerdere trips naar het Aziatische land met de jongen en zijn familie te hebben gesproken. Daarbij zou ze tienduizenden dollars hebben geboden om hen hun verklaringen aan te laten passen.

Op heterdaad betrapt

De kinderpsychiater uit Makkinga werd in juni in de Nepalese hoofdstad Kathmandu op heterdaad betrapt toen hij in zijn hotelkamer seks had met de jongen. Uit onderzoek bleek dat de man het kind al sinds diens elfde jaar zou hebben misbruikt. Hij ondersteunde het gezin financieel, zodat de jongen naar school kon.

Het misbruik kwam aan het licht na onderzoek door Terre des Hommes, de Nepalese politie en Het Team Bestrijding Kindersekstoerisme en Kinderpornografie (TBKK). De man zit nog zeker enkele maanden vast in Nepal.

In Friesland werkte de man de laatste jaren als kinder- en jeugdpsychiater bij Therapeuticum in Joure. Zijn contract is na het bekend worden van het nieuws ontbonden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement