'Zorgverzekering minima moet herzien'

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima, in Friesland de AV Frieso, moet geëvalueerd worden en kan beter, luidt een oproep aan de gemeenten.

De Werkgroep Zorg voor de Minima doet deze oproep in een mail aan alle Friese gemeenteraden. Deze collectieve verzekering werd in 1997 in Friesland in het leven geroepen en kreeg overal navolging.

De Werkgroep heeft onderzoek gedaan of na al die jaren en alle veranderingen in de gezondheidszorg en de verzekeringswereld de speciale verzekering voor minima nog wel effectief en toereikend is. Gemeenteraden zouden dit volgens de werkgroep eens moeten toetsen.

De werkgroep geeft in een notitie zelf een aanzet. Geconstateerd wordt dat de AV Frieso een beperkt bereik heeft van 40 procent van de doelgroep.

Ook zijn er inmiddels andere collectiviteitskortingen die dezelfde voordelen bieden. Daarbij is het volgens de werkgroep de vraag of De Friesland ruimte houdt om te investeren in een regionaal product nu de verzekeraar is samengevoegd met Zilveren Kruis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement