Zoon vermoorde Drachtster spreekt via videoboodschap

Donderdag is de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank Leeuwarden van de moord op Jeanine Groenewold (32) uit Drachten.

De 43-jarige ex-vriend uit Drachten wordt ervan verdacht haar op 14 augustus vorig jaar van het leven te hebben beroofd, terwijl ook haar zoon, destijds acht jaar, thuis was.

Spreekrecht

De nu 9-jarige zoon van de vrouw heeft gebruik gemaakt van zijn spreekrecht via een videoboodschap (te zien op de site van Omrop Fryslan).

De rechter ging hiermee akkoord. Uitzonderlijk. Normaliter is dit alleen toegestaan vanaf 12 jaar.

De jongen zei over de dader: ,,Hij had het niet moeten doen dan had hij nu ook een beter leven gehad". Verder gaf de jongen aan dat hij zijn moeder erg mist. ,,Ze was zo mooi en lief."

Wat vanochtend duidelijk is geworden, is dat de 43-jarige zowel die middag als avond voorafgaand aan het drama, stevig had gedronken en ook coke had gebruikt

Hij ging die bewuste nacht naar haar woning. Het was omstreeks vier uur. Zij deed open. Haar zoontje lag op de bovenverdieping. Ze kregen ruzie over naaktfoto's die zij volgens hem op een dating-site had geplaatst. Zij had dit ontkend. Hij was hier erg kwaad om geworden.

De verdachte gaf vanochtend aan zich vrijwel niets meer te herinneren van die ruzie en wat zich heeft afgespeeld. Het enige wat hij zich bij vlagen herinnert is dat hij was begonnen te zwaaien met een mes.

Buren werden in de vroege ochtend van 14 augustus opgeschrokken door gegil en waarschuwden de politie. Die trof een mes aan onder het levenloze lichaam van de ex-vriendin van de verdachte.

De 43-jarige Drachtster werd later in het centrum van Drachten ingerekend.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement