Zingen grote passie van Michiel Sjouke de Vries (81) uit Marrum

Iedereen moet sinds drie jaar langer zelfstandig thuis blijven wonen, met hulp van mantelzorgers en de gemeente. De Leeuwarder Courant kijkt dit jaar hoe kwetsbare Friezen zichzelf redden. Vandaag: Michiel Sjouke de Vries (81) en Lutske Hofing (80) uit Marrum.

Zo redden wij ons: 'Eltsenien hat wer wat oars'
Lees verder

Vol plezier vertellen De Vries en Hofing over de ouderengymnastiek, in dorpshuis Nije Tille, waar ze al een jaar of twintig present zijn. Sinds Boukje Dijkman de lessen geeft zijn ze nog enthousiaster. Zij geeft de mensen volgens De Vries en Hofing een positieve injectie.

Ook zijn ze vaak van de partij op ouderenbijeenkomsten in het dorpshuis of in de kerk. Dichten, zingen en muziek maken op de accordeon en het keyboard is een grote passie van De Vries. Al staat dat alles al twee maanden op een lager pitje vanwege ,,pine yn it skouder”.

Vandaar dat hij zijn zangkunsten momenteel beperkt tot het kerkkoor in Marrum en dat hij het christelijke gemengd koor Looft den Heer in Oudebildtzijl voorlopig heeft afgezegd.

De groep van ouderengymnastiek moest eerder deze maand een stukje doen tijdens de viering van honderd jaar Dorpsbelang. Het koor van De Vries zong twee liedjes. Spontaan begint hij te zingen in de kamer, zijn vrouw knikt mee op de melodie.

Appgebruikers klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement