Zestig incidenten op grote wegen

Het advies van Rijkswaterstaat om vanwege de ijzel niet de weg op te gaan werd kennelijk goed opgevolgd. De politie meldt dat het gezien het weerbeeld van vannacht en vanochtend opvallend rustig is.

In de drie Noordelijke provincies werden tussen gisteravond 23.30 uur en dinsdagochtend acht uur zestig incidenten op de weg gemeld.

Het ging in vrijwel alle gevallen om glijpartijen met voertuigen met blikschade als gevolg. Opvallend is dat in de provincie Groningen het minst aantal aanrijdingen plaatsvonden. In Drenthe en Friesland waren meer glijpartijen op de weg.

Grote schades bleven uit. De gevoerde snelheden op de weg zijn immers laag. Volgens een woordvoerder van de politie bleef het dinsdagochtend buitengewoon rustig. ,,Het aantal aanrijdingen is minimaal”, aldus Ger Blokzijl.

Glijpartijen

Op het spiegelgladde wegdek van de N381 - ter hoogte van Ureterp - gebeurden in de ochtend zeker vier aanrijdingen. Een auto belandde daarbij op de zijkant.

Op de A7 bij Terwispel kantelde maandagavond vlak voor twaalf uur een vrachtwagen. De wagen raakte zwaarbechadigd. De brandweer kwam in actie omdat de dieseltank van de vrachtwagen olie lekte. Rijkswaterstaat moest twee rijbanen afsluiten en leidde het overige verkeer over de vluchtstrook.

Kleine straten

De meeste glijpartijen en incidenten gebeuren in nauwe straten in woonwijken of in de binnenstad. Op de Wortelhaven in Dokkum gleed een auto vanmorgen bijna de gracht in. Door de auto vast te maken aan de brugleuning, probeerde men te voorkomen dat het alsnog zou gebeuren.

In Nes op Ameland begon een strooiwagen te glibberen. De wagen kwam languit over de volle breedte van een straat te staan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement