'Ze waren op het dek, maar de neerstortende mast miste ze'

Het nieuws dat drie inwoners van Amberg, een stadje van 40.000 inwoners ten oosten van Nürnberg nabij de Tjechische grens, om het leven waren gekomen bij het zeildrama, leidde volgens de plaatselijke krant Der Neue Tag maandag tot een ‘grote schok in de regio’. ‘Totdat een etmaal later de Nederlandse politie dit corrigeerde’, schrijft de Amberger krant dinsdag.

De drie dodelijke slachtoffers van het scheepsongeval zondag bij Harlingen komen niet uit Amberg, maar uit andere plaatsen in Zuid-Duitsland. De omgekomen Duitsers komen uit Mölsheim (de 48-jarige man), Neubrunn (de 43-jarige) en Schiffweiler (de 19-jarige). De politie meldde eerder dat ze alle drie uit de Beierse gemeente Amberg kwamen. Drie ongedeerd gebleven opvarenden van de Amicitia kwamen hier wel vandaan.

In de loop van maandag werd wel duidelijk dat drie Ambergers aan boord van de Amicitia waren: een 48-jarige man, zijn 15 jaar oude zoon en zijn even oude vriend. Zij raakten wonderwel niet gewond, zo verklaarde de moeder van laatstgenoemde aan Der Neue Tag. ,,Ze waren ze alle drie op het dek, maar de neerstortende mast miste het trio net.”

Weer thuis

Alle nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk op de Amicitia, op de laatste dag van hun vakantie, zijn inmiddels weer thuis in Duitsland. Zondag kwam familie uit Duitsland naar Harlingen om een aantal mensen mee terug te nemen naar huis. Een paar familieleden bleven in Harlingen, en overnachtten in hotel Zeezicht.

Maandagochtend keerden ook zij terug naar Duitsland. Het is nog niet duidelijk wanneer de drie lichamen van de overleden Duitsers kunnen worden gerepatrieerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement