Zadels en lichtjes van Swapfiets in trek bij dief in Leeuwarden

Swapfietsers in Leeuwarden moeten oppassen: er is een zadel- en lichtjesdief actief in de stad.

Er zijn de afgelopen twee weken ongeveer vijftien fietsen zonder zadel of licht binnengekomen in de Swapfietszaak in Leeuwarden, waar voor een vast bedrag per maand een fiets geleased kan worden.

De onderdelen worden met name gestolen rond de wijk Aldlân. Gestolen onderdelen vallen niet onder de 12 euro (voor studenten) of 15 euro (voor niet studenten) die de abonnees maandelijks moeten betalen bij Swapfiets.

20 euro voor een nieuw lichtje

Voor een nieuw zadel moet de Swapfietser dan ook 8 euro betalen. Lichtjes kosten 20 euro, ongeacht of er een of twee zijn gestolen. Volgens Pleunie de Wild van Swapfiets, treft het niet alleen de leasefietsen, maar ook andere rijwielen.

Bij fietsenmaker ’t Rennershuis op de Voorstreek zijn er de afgelopen twee weken ongeveer vier fietsen zonder zadel binnengekomen, maar er misten geen fietslampen. „Als de fietsen goed op slot staan, worden alleen onderdelen zoals zadels en lampen gestolen”, zegt Hans Iedema van ’t Rennershuis.

Fietsenzaken Lammert de Vries, Fietsstation 058 en Bike Shop Leeuwarden is niets bijzonders opgevallen. Er komen wel eens fietsen zonder zadel binnen, maar niet meer dan normaal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement