Zaalvoetballers op de vuist in Kalverdijkje

De wedstrijd tussen zaalvoetbalvereniging De Herauten uit Burgum en Futsal Cambuur uit Leeuwarden eindigde woensdagavond met een vechtpartij.

De Leeuwarders kregen in eigen huis met 1-5 op de broek en konden dat maar moeilijk verkroppen, zo meldden de Burgumers op Twitter. De spelers van Cambuur zouden na het laatste fluitsignaal de tegenstander aangevallen hebben.

Patrick Havinga, secretaris van de Leeuwarders, erkent dat de wedstrijd uit de hand is gelopen. Volgens hem lag echter niet het verlies, maar een vervelende opmerking van de Burgumer bank ten grondslag aan de kloppartij. ,,Er werd iets geroepen en daar is op gereageerd.” Burgumer voorzitter Jouke Douma kan dat niet bevestigen. ,,Ik wie der sels net by. Ik ha it yn ‘e groepsapp fernaam. Ik kin der gjin ja of nee op sizze.” Volgens de voorzitter hebben twee spelers aangifte gedaan.

Havinga en Douma vinden beide dat het niet zo ver had mogen komen. Havinga: ,,Dit was ook de eerste keer in de geschiedenis van de club.”

De Leeuwarders doen onderzoek en treffen zo nodig maatregelen tegen spelers die zich hebben misdragen. ,,Maar we willen eerst duidelijk hebben wat er gebeurd is.” Ook de Burgumers gaan met elkaar in gesprek.

De KNVB werkt aan een rapport.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement