Zaak rond postkantoor Kollum lijkt opgelost

De zaak rond het voormalig postkantoor in Kollum lijkt opgelost. De gemeente heeft geschikt met AHEAD accountants, dat aanspraak meende te maken op het pand. De hoogte van de schadevergoeding blijft vooralsnog geheim.

AHEAD kocht het pand eind vorig jaar voor 185.000 euro van de gemeente, onderhands. Toen de koop aan de gemeenteraad werd voorgelegd, blokkeerde die de transactie. De raad laakte het gebrek aan transparantie en meende bovendien dat er meer verdiend kon worden: het pand was getaxeerd op 265.000 euro.

Daarop zette Kollumerland het pand in de openbare verkoop waarna het @work Personeelsdiensten en telecombedrijf Vrieservice, beide uit Kollum, het pand voor 230.000 euro kochten. Daarop legde AHEAD beslag op het pand. Er volgde een kort geding dat de zaak evenwel weinig verder hielp - het beslag hoefde er niet af, en de gemeente hoefde het pand niet alsnog aan AHEAD te verkopen.

Daarop ging AHEAD in onderhandeling met de gemeente, wat resulteerde in de schikking. Over de inhoud van die schikking, en de hoogte van de schadevergoeding, worden geen mededelingen gedaan laat wethouder Jelle Boerema weten. Vanavond wordt de verkoop aan @work en Vrieservice aan de gemeenteraad voorgelegd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement