WoonFriesland neemt huurwoningen op Terschelling over en wil bijbouwen

Woningcorporatie WoonFriesland neemt aan het einde van het jaar 414 huurwoningen en 204 studentenkamers op Terschelling over van De Veste. Er zijn bovendien plannen om een vijftigtal woningen bij te bouwen.

De Veste, gevestigd in Ommen, wilde van de huizen op Terschelling af omdat ze te ver liggen van de rest van hun bezit. Bovendien mogen door nieuwe regelgeving corporaties alleen nog bouwen in hun eigen regio.

Terschelling gaat creatief om met woningnood
Lees verder

WoonFriesland mag wel bouwen op het eiland en heeft plannen om een vijftigtal nieuwe woningen bij te bouwen. ,,We willen zorgen voor meer evenwicht op de Terschellinger woningmarkt’’, zegt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van de corporatie. Doel is om duurzame en betaalbare woningen te bouwen. Ook wordt driekwart van het huidige bestand opgeknapt.

De overnamekandidaat kwam uit de bus na gesprekken met De Veste, de gemeente en huurdersvereniging De Brandaris. De Ommenaren zeggen veel van hun eigen waarden te herkennen in WoonFriesland. De Friese corporatie heeft al woningen op Vlieland en Schiermonnikoog en is daarom goed bekend met de specifieke situatie op de eilanden/

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement