WoonFriesland neemt 124 woningen in Leeuwarden onder handen

Wooncorporatie WoonFriesland knapt de komende maanden 124 woningen op in flats aan De Anjen en het Anjenplein in Leeuwarden. De klus kost 6,3 miljoen euro.

De werkzaamheden zijn in september begonnen in de 4-hoog flat aan de Anjen. Hier worden 64 appartementen aangepakt. In oktober is begonnen met de 60 appartementen in de 12-hoog flat aan het Anjenplein.

Het gaat vooral om het renoveren van badkamers, toiletten en keukens. Ook neemt de corporatie energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Verder krijgen de woningen betere isolatie en mechanische ventilatie en worden oude meterkasten vervangen.

Van de buitengevels worden asbesthoudende platen verwijderd. De appartementen krijgen beter isolerend glas en er komen nieuwe voordeuren en panelen. Ook worden de kopgevels schoongemaakt. De flat aan het Anjenplein krijgt nieuwe dakbedekking.

Bewoners van de flat aan het Anjenplein verliezen de gasaansluiting. Zij krijgen een elektrische kookplaat en warm water komt uit een collectief warmwatersysteem.

Eind april moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement