Woensdag wekelijks 'walvisdag' op Ameland

Op Ameland is de woensdag een zomer lang uitgeroepen tot ‘walvisdag’. Daar is een breed cultureel programma aan gekoppeld.

De wekelijkse walvisdag wordt gevierd in het kader van het Hidde Dirks Katjaar, het project waarmee Ameland aansluit bij Culturele Hoofdstad 2018.

Daarbinnen staat de eilander walvisvaarder Hidde Dirks Kat centraal en wordt er vanalles gedaan met het dagboek over de Groenlandexpeditie die hij tweehonderd jaar geleden ondernam.

Spannende verhalen

In alle Amelander musea zijn deze zomer iedere woensdag verhalenvertellers aanwezig die over de walvisvaart, de Amelander geschiedenis en natuurlijk over Hidde Dirks Kat vertellen. De verhalen worden in het Nederlands, Duits en Engels verteld.

Op 25 juli komt de Britse vertelster Shonaleigh Cumbers naar de vuurtoren in Hollum om het publiek op spannende verhalen te trakteren.

Ook worden er op walvisdag films over de walvisvaart gedraaid en zijn er in diverse restaurants arctische maaltijden te genieten. De vier amelander musea hebben ook exposities omtrent of geïnspireerd op het leven en werk van Hidde Dirks Kat georganiseerd.

Voor meer informatie: www.eilandvan.nl

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement