Winstdaling van 3 procent voor Heerenveens fietsenbedrijf Accell

Fietsenbedrijf Accell Group uit Heerenveen, moeder van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar een licht lagere winst behaald, op een vrij stabiele omzet.

De winstgevendheid kwam onder druk te staan door kosten voor de reorganisatie van het bedrijf.

Nieuwe topman Ton Anbeek trekt teugels bij Accell aan
Lees verder

De nettowinst ging met bijna 3 procent omlaag tot 25,5 miljoen euro in vergelijking met een jaar geleden. Operationeel was een winstdaling met 10 procent tot 42,7 miljoen euro te zien. De omzet nam licht toe tot 636 miljoen euro.

Focus op e-bikes

Accell kondigde in maart een reorganisatie aan, met meer focus op e-bikes en verbeteringen bij marketing en onlineverkoopkanalen. Ook zijn er veranderingen in het management en versimpeling van de organisatie. Het bedrijf trok hiervoor in de eerste helft van dit jaar 5 miljoen euro uit.

Accell meldde verder dat in de afgelopen zes maanden meer sportieve elektrische fietsen werden verkocht zoals e-mountainbikes, maar dat er was wel sprake was van een daling bij de verkoop van reguliere fietsen.

Doelstelling

De onderneming uit Heerenveen verwacht dat in de tweede helft van dit jaar verdere omzetgroei wordt behaald door hogere verkopen van e-bikes en duurdere reguliere tweewielers. Over heel 2018 denkt Accell dat de omzet en het bedrijfsresultaat hoger zullen uitvallen. De fietsenfabrikant heeft een doelstelling uitgesproken om de omzet de komende vijf jaar op te krikken naar 1,5 miljard euro.

Ook blijft Accell op de uitkijk staan voor overnames. Onlangs werd bekend dat het bedrijf het Nederlandse Velosophy, de producent van bakfietsmerk Babboe, volledig inlijft. Babboe werd ruim tien jaar geleden geïntroduceerd en is inmiddels Europees marktleider en actief in 22 landen. Velosophy houdt zich ook bezig met elektrische bezorgbakfietsen voor stedelijk gebruik, een snelgroeiende markt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement