Winst voor slaaprobot in halve finale Young Business Awards in Leeuwarden

Somnox, een start-up uit Delft die een slaaprobot heeft ontwikkeld, is een van de twee winnaars van de halve finale van de Young Business Awards dinsdagavond in Leeuwarden. De andere finaleplek gaat naar InvoiceFinance uit Den Bosch.

De robot van Somnox is bedoeld voor mensen met slaapproblemen. Zij kunnen tegen het apparaat aankruipen dat zachtjes beweegt. Door die bewegingen wordt het tempo van de ademhaling van de gebruiker naar beneden gebracht wat rustgevend is en uiteindelijk leidt tot slaap.

Somnox was op de laatste editie van techbeurs CES in Las Vegas een van de publieksfavorieten. Het bedrijf van vier Delftse studenten werd vervolgens wereldwijd door de pers opgepikt. Onder meer Wired en The Guardian schreven onlangs over de slaaprobot.

De andere winnaar in de halve finale, InvoiceFinance uit Den Bosch, maakt het makkelijker om uitstaande facturen direct te innen. Het bedrijf schiet de factuur van de crediteur voor en int deze bij de debiteur. Er gaan nu al miljoenen in het bedrijf om.

De finale van de Young Business Awards is op 7 juni in Emmen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement