Winkelcentrum in Westeinde Leeuwarden naar Poiesz

Poiesz heeft het winkelcentrum in de Leeuwarder wijk Westeinde gekocht. Dat stond onder druk door de ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion.

De Sneker supermarktketen ziet nog volop kansen in het wijkwinkelcentrum. ,,We willen investeren in het Westeinde’’, zegt algemeen directeur Piet Smit. De koop is op 1 maart beklonken.

Naast de Poiesz telt het winkelcentrum een Lidl, een snackbar, een kapper en een Chinees restaurant. De Lidl is van plan te verkassen naar het WTC-gebied, waar het nieuwe Cambuurstadion moet verrijzen.

Dat geeft Poiesz de gelegenheid om het eigen filiaal uit te breiden. ,,We willen graag een winkelcentrum dat toekomstbestendig is’’, zegt Smit. Poiesz wil eerst in gesprek met de andere winkels voordat het aan een herontwikkeling begint, zegt Smit. ,,We gaan kennismaken en ideeën uitwissselen. We hebben elkaar hard nodig.’’

Margaret Becker van Wijkbelang Westeinde blijft het jammer vinden dat de Lidl vertrekt. ,,Ouderen pakken niet zomaar de fiets naar het WTC. Maar er blijft een supermarkt in de wijk. Daar zijn we heel blij mee. Het is een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk, en de Lidl investeert al heel lang niet meer. We zijn heel benieuwd hoe het wordt. ’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement