Willem Alexanderschool wint kinderraad

Een kist met spullen voor een zeskamp die door alle Leeuwarder scholen gebruikt kan worden. Met dat idee won de Willem Alexanderschool de kinderraad 2015.

Zes scholen deden mee aan de elfde editie van de kinderraad, die als doel heeft kinderen op een speelse manier in aanraking te laten komen met democratie.

OBS Trianova, Leeuwarder Schoolvereniging, Uniakoalle, de Sprong, Willem Alexanderschool en Sbo Aquamarijn hadden ter voorbereiding een idee bedacht waarvan zoveel mogelijk kinderen kunnen profiteren. Tijdens een heuse raadsvergadering in het stadhuis presenteerden de kinderen hun vondst en gingen ze met elkaar in debat. De kinderen van Aquamarijn moesten verstek laten gaan wegens ziekte van een leerkracht. Het plan van de Willem Alexanderschool kreeg na afloop van de vergadering de meeste stemmen.

Met het prijzengeld (5000 euro) wordt het idee uitgevoerd. Dit leverde bij vorige edities bijvoorbeeld een bosspeurtocht, een skatebaan en een trampoline op.

Kabir Bashir van de Leeuwarder Schoolvereniging werd tijdens de kinderraad gekozen tot nieuwe kinderburgemeester. Loco-kinderburgemeester is Sylke Ferwerda van de Uniaskoalle in Wirdum. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van Leeuwarden; de leerling vergezelt burgemeester Ferd Crone bij een aantal evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, de opening van het kinderfilmfestival of de kranslegging op 4 mei.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement